MENINA PLANINA

Objavljeno: 18 marec 2024Izlet organizirala: Darja Grad Kolenc

BILI SMO NA MENINI PLANINIV nedeljo (17.3.2024) smo se zbrali pri šmarskem pokopališču ob osmih zjutraj. Tokrat smo, na pobudo učiteljice Doroteje, seboj popeljali (z mini avtobusom) učence Osnovne šole Šmartno, ki obiskujejo Planinski krožek.

Naslednji zbor je bil na odcepu za Češnjice, da smo naredili načrt, kako, kje in kdo. Pa smo šli.

Tisti, ki so se peljali z avtobusom, so krenili na pot tik nad vasjo Okrog. Starejši udeleženci so se z avti odpeljali do Planine Biba, štirje udeležnci pa smo počakali dva ovinka nad vasjo, kjer je bila možnost parkiranja.

Do Biba planine smo potrebovali slabi 2 uri in ker so bili tahudi klanci za nami, smo z veseljem zakoračili preko (cvetočih) pašnikov do našega cilja – Menine planine. Vmes smo se čudili ledu na jezercih, se kepali in občudovali množico cvetočih telohov, kronc, trobetnic in žafran. Naj omenim še prekrasne razglede na Koroško in Kamniško Savinjske alpe; res lepo.

Pri koči smo z zadovoljstvom posedli, nekaj dobrega pomalicali in popili. Seveda smo naredili skupinsko fotografijo, da se ve, kdaj je bilo 33 udeležencev izleta na Menini. Vračali smo se kar po isti poti.

Vreme nam je dobro služilo; malo je bilo sonca, malo oblakov in malo vetra. Ker pa vemo, da v nahrbtnik spadajo primerna oblačila, zeblo ni prav nobenega.

Ugotovili smo, da so tisti, ki so štartali od avtobusa in nazaj, hodili 5 ur. Vsa pohvala otrokom, res so dobro hodili in ni bilo slišati pritožb. Nekater so celo z navdušenjem spraševali, kam gremo naslednjič.Darja Grad Kolenc